30 April


29 April



Att aka buss har ar ganska annorlunda, bussen har trapaneler pa vaggar och tak som smalter in fint med parkbankarna som man sitter pa. Det finns nagra riktiga original som sitter pa den ibland med, de flesta som kan tar ju bilen. Men det ar billigt, en dollar for att komma till wallmart.

28 April


26 April

Antligen far vi lite sol mellan tromberna.

24 April

 

En vecka har nu gatt och vi har hunnit med mycket, minst sagt. Vi har akt runt till flera stader och shoppingstallen och det har blivit mycket bilder. Jag har till och med funnit mig en hatt till sist efter mycket letande, det kanns som om att nastan varje larare har forsokt hjalpa mig att hitta en hatt.



Man forstar nastan varfor folk kor runt i sa stora bilar har, det ar ganska latt att kanna sig lite lite om man gar runt pa trottoaren. Vagarna ar breda, bilarna ar stora, avstanden mellan allt ar lojliga. Det ar verkligen annorlunda till vad man ar van vid. Om man ska kopa skor och inte bor nara ett shoppingcenter sa tar man bilen till ett stalle som saljer skor (och godis saklart), du kommer antagligen att ga in i ett groteskt stort hus som inte ar omgardat utav nagra andra hus och om du ska till en affar pa andra sidan gatan senare sa ar det rena rama sjalvmordet att forsoka ta sig over utan att anvanda bilen, du kommer bli tutad pa, fa springa och antagligen bli stannad av polisen. Valkommen till USA.



Man masta vall nastan namna maten med, den ar ganska extrem som allt annat. Men det betyder inte att alla ater friterad glass eller friterade snickers pa food courten i north park, jag tror inte att jag sag en enda person som at det dar faktiskt. Men jag kan vall ta ett exempel pa hur det kan se ut ibland, Linnea bastallde en vaffla idag nar vi var och at frukost pa ett stalle med David och hans fru och fick den storsta vafflan jag nagansin sett, och det kostar nastan ingenting alls att ata sig matt. Var pa en restaurang igar som hette Wasabi i nort park som hade den godaste maten hittils i USA for under hundralappen, och da at vi middag sa priset hemma hade vall varit i alla fall det dubbla.



Vi var ute hos en indian som orjan kanner i Fredags och fick rida runt lite pa hans hastar, det var nog en upplevelse man latt kan ta med sig tills man dor, kanske inte den biten dar det borjade hagla och vi nastan fick se en tornado pa ett ratt sa otrevligt avstand utan att ha nagot slags skyddsrum i narheten men man far ta det goda med det onda. Senare sa red vi ut i sma grupper och jag fick ta mig en tur precis medans solen gick ner, vi degade runt pa hastrygg i en timma genom vatten och skog.



Det har kommer nog att vara en fin resa.

University

asdasd

I okanda Blain vaknar man klockan 8 av att nagon slanger igen dorren och skriker "FUCK!", det ar kul att dra igang brandlarmet klocan fem pa natten och flera utav lasen pa toalettbasen ar forstorda, hur vet jag inte. Men det ar ganska charmigt pa sitt satt anda, en del av upplevelsen liksom. Det ar ju sportkillarna som jag och oskar har hamnat hoss sa vi bor ju varst eller vad man ska saga, det ar ett stort hus pa tre vaningar med mycket manniskor. De flesta andra har hamnat i mindre hus med mindre yxmordare.

Har ar en bild pa nagra killar som kanske var nagra av de forsta som jag fick narkontakt med. Dom ville att jag skulle ta bilder av dom vid deras bil sa det var vall bast att jag gjorde som dom sa typ. Sen vill dom ha bilderna med sa det ar vall bast att leverera. Tror att jag skrev en rad om det igar med.

18 April

Det kommer nog att bli en del blog inlägg ifrån telfeonen medans jag är i staterna, det är så mycket att se och fota så jag vet inte om jag kommer att kunna klämma in så mycket bilder förens jag kommer hem. Det har i alla fall varit en rolig upplevelse än så länge, på en dag har jag hunnit fota några posande homeboys som ville ha bilderna senare, dom sa att dom kunde snacka med folk och att jag kunde få betalt för mina bilder med, får se hur det går. Vi har hunnit blivit haffade av polisen med men det var inget farligt alls, dom var mycket snällare än vad dom är på cops, det kanske bara är kameran som får dom att köra iväg varenda människa dom träffar till fängelset. Har sett wall mart med, förstår inte vad den stora grejen är med det varuhuset jag tyckte inte att det var så annorlunda. Hej så länge.

14 April

Snart lämnar vi Sverige, hur ska det här gå?

12 April

Nu har jag äntligen fått tummen ur och skickat iväg lite ansökningar innan USA. Just nu så tror jag att jag helst skulle vilja gå foto på Gotland eller i Gamleby. Sen kommer USA utbildningen i grafisk design, men vem vet, jag kanske ändrar mig när jag är där och väljer det trots allt för det är ju aldrig fel med en garanterad plats eller vad det nu är jag har där. Sen har jag sökt lite korta utbildningar på Göteborgs Universitet, Kulturgeografi, Internationella Relationer, Teoretisk Filosofi, Kulturstudier och Journalistprogrammet.

Jag vill inte bestämma vad jag ska göra när jag bli stor riktigt än.
Rage Against The Machine – People Of The Sun

20ºC var det ja...

Nu gick det ju just sådär som det inte ska gå, det gäller nog att inte anta utan att mäta för då bli ju filmen inte framkallad rätt. Men eftersom att jag hade felexponerat den enda bilden som jag hade kunnat tänka mig att kopiera så får jag nog se det som om att jag gått +/- 0. Så får det bli lite mer tejp i framtiden och inga fler försök att få med några raka linjer eller någon slags symmetri.

Alltså inget mer


Utan hellre lite mer


Men nu sitter det en ny rulle i så det är bara att göra om och göra rätt.
Bo Kaspers Orkester – I Samma Bil

9 April



Elin och Mia ifrån en rulle som numera kanske inte är portfolio material. Det är fina porträtt men det skymtar inte något under ytan, jag måste lägga mycket mer tid på att ta ett porträtt om jag vill få ett bra där man kan ana något som rör sig inom personen.

Det får nog bli ett löfte till mig själv att ta ett bra porträtt innan jag har slutat här, får hoppas att jag träffar någon intressant person i USA som vågar vara öppen med sig själv, det hade ju varit jätteintressant att ta porträtt utav dem egentligen för att se hur de skiljer sig från oss om de gör det. Det kan ju till och med vara så att jag kommer att ta porträtten likadant som jag gör här, då kommer jag bli lite besviken för då kanske det är så att jag inte är så närvarande som jag borde vara och inte vågar ta för mig.

Hemskt mycket tankar runt mitt fotograferande flyter runt just nu, mycket på grund utav all den otroliga fotografi jag har fått chansen att se på senaste, det gillar vi!

Marlena Shaw – California Soul

7 April




Två bilder ifrån en blåsig utflykt vi tog idag.
Clint Mansell – Welcome to Lunar Industries

6 April

Nu är uppsatsen äntligen ivägskickad till andra sidan Atlanten där den hör hemma, och min lilla kamera har gått och fått sig en storasyster! som jag har tagit en liten provtur med idag. Detta tillsammans med traven utav fotoböcker som ligger på mitt nattuksbord gör mig väldigt nöjd med tillvaron just idag. Jag hoppas att Linneas nuna och Sigur Ros kan hjälpa er hitta samma sinnesstämning illa kvickt!


Sigur Ros – Hoppípolla

5 April

Istället för en till photoshop lektion som jag inte hade behövt gå på enligt lärarn så tog vi oss en resa till Göteborg idag för att se på en utställning av Stefan Isaksson som hade lite intressanta bilder och en annan på hasselbladscenter som jag missade...

Men som tur är så hann jag tillbaka att i alla fall se Hasselbladscenters bibliotek som kan vara det bästa biblioteket i hela världen. Där kommer det att spenderas mycket tid i sommar. Fantastiskt ställe! Vi fick en liten genomgång om Hasselblads stiftelsen och kameran, jag kom väll in någonstans i mitten utav det hela men det sörjer jag inte mycket. Det vi fick se var något utöver det vanliga helt enkelt så bara hälften räckte mer än väl för mig.


Och vad är grejen med blogg.se, tomma divar fungerar inte som radbrytare för mig, får plocka mig in och sätta in en massa <br /> taggar i html koden för varenda inlägg. Hur lagar man det?
Lisa Ekdahl – Öppna Upp Ditt Fönster

4 April


Två bilder från en kort resa till Jönköping där Holgan fick följa med, lite höftade exponeringstider men blir ju roligare så.
Emma tyckte att jag såg ut som en idiot när jag sprang efter och fotade den gamle mannen på den andra bilden fast det var det värt, exponeringen kanske var på någonstans runt två sekunder.

Var iväg med våran sjukt excentriske bildskole lärare och några andra idag och kollade på en lokal till en utställning vi ska ha till våren, maj någon gång. Först springer han runt och pratar om lite idéer han har sen lägger han sig på soffan och sover lite medans de andra diskuterar sen upp som ett skott igen och berätta om vad han har kommit på under tiden. "Kom ihåg, gör först fråga senare!" Kanske blir dagens citat. Han har väldigt mycket funderingar om att vi ska blanda textil och keramik med målningar och fotografier, ett spår som jag kanske inte riktigt backar hela vägen eftersom att det känns som om att det kan bli rörigt och att våra bilder lätt kan försvinna i vimlet. Våra tavlor kanske får mer uppmärksamhet om vi har en egen liten "avdelning" men det kanske bara är elitisten i mig som sitter och funderar.
En sak är säker, om bildskoleläraren får bestämma allt så blir det snabbt kaos, fast det är ju inte alltid fel.
The Knife – Silent Shout

3 April


När man är såhär tankspridd så är det nog bättre att göra ingenting.

Bilderna är resultatet från när jag testade att framkalla i D-19 igår, tagna med 135 Holgan.
Xploding Plastix – A Rogue Friend Is A Wild Beast

Mullsjö


Det är nog dags att skriva av mig lite om Mullsjö och hur jag har haft det här tror jag. Terminen är såklart långt ifrån över och jag ser verkligen fram emot mer. Specielt USA resan som kommer med stormsteg och inte har varit konkret för mig tills för ungefär en vecka sedan, jag ska försöka bestämma mig när jag är där om jag vill studera på skolan som vi ska bo på till hösten eller om jag vill stanna i Sverige och det är inget litet beslut. Det var lite konstigt att flytta ut hit till Mullsjö så jag kan nog inte tänka mig hur underligt det skulle kännas att flytta till USA, det finns mycket att väga in innan jag bestämmer mig.

Men tillbaka till Mullsjö och det som varit. Det bästa här har nog varit alla de man har träffat och alla de jag har bott tillsammans med. Att umgås och prata, att fota tillsammans, jag tror att det har gjort mig mer motiverad och driven.

Vår lärare Örjan är nog en av de skönaste människor jag någonsin träffat. Och jag vet att han inte kommer att läsa den här bloggen så det säger jag inte bara för att smickra honom. Han är en väldigt bra lärare och det läskiga är att han kan (i alla fall i mitt fall) se rakt igenom dig genom ditt fotograferande och det han har sagt har hjälpt mig på traven i att sätta fingret på vad min portfolio faktiskt handlar om, något som känns som en personlig revolution!



På senaste har man också kunnat se människors bildspråk ploppa fram från vart som verkar vara ingenstans och utvecklas. Ja man kan ju lungt säga att mullsjö har varit en omvälvande upplevelse för mig än så länge.

1 April



En sak jag hade tänkt fotografera i USA är konsumption, sånt som är normalt för dom kommer säkert att verka groteskt för mig. Jag känner verkligen att det skulle vara värt att lägga ner tid på att hitta de klockrena bilderna efter att jag har sett några av Jens Assurs bilder ur boken Hunger. Han är en person jag verkligen skulle vilja träffa.

Min nya skönhet kom idag med! Så nu ska det traskas runt i skogarna till tonerna av Kleerup.
Kleerup – Until We Bleed (Feat. Lykke Li)

RSS 2.0