31 Mars


En kort fotoresa fungerar bra för att få igång tänket fick jag reda på idag, tack till er.
The Knife – Forest Families

30 Mars

Här är min morfar, han har just slickat av lite senap från fingret och när han såg att jag pekade kameran åt
hans håll så såg han sådär lurig ut som bara han kunde.

Här är min morfar, han hade just slickat av lite senap från fingret och när han såg att jag pekade kameran åt hans håll så såg han sådär lurig ut som bara han kunde.

Om ni inte har lyssnat på The Tallest Man On Earth förut så tycker jag att ni borde ta chansen.
The Tallest Man On Earth – This Wind

Framtiden

Just nu så känns det verkligen som om att det är läge att börja planera vad man faktiskt ska göra till hösten. Antingen kan jag bege mig till staterna och studera grafisk design, kanske mest för att det ligger i staterna, eller så kan jag med lite tur ta mig till gotland och studera ett år fotografi till som inte skulle sitta helt fel det heller. Efter de två alternativen finns det ju en drös utav utbildningar på Göteborgs Universitet som inte heller låter fy skam men dom kan inte riktigt komma upp till USA och Gotlands nivå i mina ögon.

Jag ska nog inte ens börja att skriva av mig om USA resan vi ska ta om några veckor till Missouri med klassen, jag tror inte att alla vill plöja igenom bloginlägg stora som noveller så det tänker jag bespara er, även om ni antagligen kommer att få höra en del om det i framtiden. Jag kan i alla fall säga att jag ser fram emot resan!

Vad ska man bli när man blir stor?Bilden ovan tog jag under en resa med klassen i Stockholm, Nina sitter och funderar på ett Café.

Nu är det dags för dig att varva ner lite till tonerna av E.S.T.
Esbjörn Svensson Trio – Behind The Yashmak (Live in Hamburg)

Min första rulle film

Jag var en av de lyckliga som inte råkade förstöra min första rulle film. Nja egentligen kanske det inte var min första rulle, jag hade en herrans massa analoga kompaktkameror när jag växte upp men man kan väll säga att det var min första egenköpta rulle. Jag hade redan skaffat mig en digital systemkamera och lärt mig lite om hur bländare och slutartiderna påverkar bilden men det saknades känsla i bilderna. Så nu skulle det allt bli analogt! Och analogt blev det, en fusk svartvit film hamnade i min mors dyraste ägodel, hennes kolsvarta Nikon FM som har följt med mig mycket under utbildningen här i Mullsjö även om det tog mig ett tag innan jag insåg hur perfekt denna skönhet faktiskt var.

De flesta bilder jag har i min portfolio idag kommer ifrån hennes Nikon, jag antar väll att jag hittade känsla i bilderna helt enkelt, min småbilds Holga har också fått bidra med några bilder tillsammans en gammal mellanformatare köpt på en loppis med två bländarinställningar, det vackra ligger tydligen inte alltid i hur många knappar man har på kameran.

Det jag försöker säga är väll att film för mig har varit en ren uppenbarelse och jag hoppas verkligen att fler ger det chansen! Det är självklart inte för alla, som allt annat så måste man hitta ett sätt som passar dig.

En bild från min första rulle för att hedra min kära mor som har litat på mig så mycket att jag får använda hennes kamera.


Nu tycker jag att ni borde lyssna på denna låt som jag praktiskt taget växt upp med så många gånger som jag hört den!
Bo Kaspers Orkester – Det Går En Man Omkring I Mina Skor

28 Mars

Nu har till och med jag gått och skaffat en blogg, men det känns bra, jag tror att det kan
driva mitt fotograferande lite om jag har något att fotografera egna bilder för annat än portfolion.

Här kommer ni att få se lite bilder jag har tagit och höra lite tankar runt dem, det kanske till och med ploppar in lite spotify länkar här och var.

Bilden ovan tog jag i Göteborg när jag åkte hem på en fotoresa som vi skulle ta i skolan, den är tagen med min småbilds holga och jag gick samtidigt som jag tog den, det är svårt att vara diskret om man stannar och tittar genom en sökare i Sverige. En annan gång hade jag satt mig och lurpassat bakom en reklampelare på att någon skulle gå förbi en tiggare så att jag kunde få den perfekt bilden men det slutade bara i att jag fick le åt folk och visa att dom visst fick gå förbi medans jag tog en bild. Jag stoppade nästan all trafik i nordstan också när jag satte mig ner i mitten av folkruschen och försökte ta en bild på en tiggare där med, Svenskar kan vara lite för försiktiga av sig ibland, men det är ju ganska trevligt att veta det med. Så run and gun fick det bli tillslut när Nikonen inte kunde få jobbet gjort!

Jag hoppas att ni kommer uppskatta det ni kommer se och läsa på denna blogg.

Ta och lyssna på en av de bästa låtarna av Jaga Jazzist!
Jaga Jazzist – Swedenborgske Rom

RSS 2.0