30 NovemberSnart ska jag till Göteborg och hälsa på hos högskolan för fotografi en snabbis. Det är nog den första skolan som många kommer att söka till så det ska bli roligt att få se lite hur det faktiskt är där. Bilden är ifrån en rulle som inte riktigt blev som det var tänkt i framkallningen.

24 November


Skönt

23 November


22 NovemberFler bilder från Berlin!
Minnen som värmer.

21 NovemberIdag fick vi höra lite om hur vi kommer att arbeta för att kunna skicka iväg arbetsprover till HFF runt slutet av Januari. Hittils har ansökningar överhuvudtaget varit lite av elefanten i trädet som ingen riktigt har viljat prata om eller nödvändigtvis tänka på alldeles för länge, men det är nog dags att frontalkrocka med "verkligheten" för oss alla vare sig vi vill det eller inte. Nu är det, om någonsin, tid att hugga i.

Om ni skulle vilja se min hemsida så finns den här.

Ich bin ein berliner

Några intryck från Berlin, fin stad.

20 November

Idag åker jag tillbaka till Gamleby efter en ganska mysig och lite hektisk Stockholmsvecka. Det roligaste här, förutom att se lite mer utav staden än vad jag gjort innan, var nog att vara med när Lovisa Ringborg föreläste på konstfack, hennes arbete "The Green Room" är bland det bästa inom svensk fotografi.

9 November

Nu har vi tagit oss till Berlin och det känns som om att vi kommer hinna med hur mycket som helst här :) Gillar stan starkt, jätteskönt när jag antagligen inte skulle åkt hit på egen hand någonsin.

7 November

Om ungefär en timma börjar resan mot Berlin där vi ska fota, se på bilder och äta gott :)
Det som ser mest intressant ut just nu är nog att jag ska ta mig genom hela Berlin för att komma till hostelet det första jag gör där, det kommer nog att bli ett litet äventyr det.

Lykke Li – Dance, Dance, Dance

3 November

Sitter i Jonsered och funderar på hur jag ska klara av att blogga de kommande två veckorna ifrån Berlin och Hufvudstaden, det ser inte ut som om att det kommer att kunna komma in mycket mer än text så jag får nog ta och nöja mig med det helt enkelt. Det finns inte så många datorer som tycker om mina äckliga raw filer nämligen.

Är smått stressad över att jag är obildad och nästan skolös.
Men det är väldigt skönt att få vara hemma lite.

"Jag borde nog ta tid att tänka över vad jag vill syssla med när jag kommer tillbaka till G-byn men det kommer jag nog inte att göra och det kommer nog att rulla på ganska bra ändå." Tänkte Daniel för sig själv och blev lite lugnare.

1 NovemberJag jobbar mycket med att utveckla projekt genom att skriva om dem under tiden som jag fotograferar eller innan jag börjar med dem, i formuleringar kan jag finna förståelse och genom skriften kan jag uttrycka mig inför mig själv lättare än i ens mitt eget huvud konstigt nog. Så när en liten söt finsk fågel frågade varför jag fotograferade så började jag skriva helt enkelt.

Någonstans i slutplederingen står det nu:
"Jag är mitt fotografi.
I mitt fotografi finner jag mig.
Jag kommer aldrig att finna svar."
Och det tycker jag sammanfattar hela tankegången ganska bra.

Klarade att springa milen och lite till igår förresten, tjoho! Göteborgsvarvet till våren?

RSS 2.0